Alles over Helmond Brouwhuis Rijpelberg Stiphout Brandevoort Mierlo-Hout en Dierdonk

U bent hier: Index arrow Agenda arrow Agenda september 2007
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Agenda september 2007
Op zaterdag 29 september kunt u in en om winkelcentrum De Bus van 12.00 t/m 17.00 uur onze wijkmanifestatie bezoeken. Er is een vol podiumprogramma met optredens van lokale artiesten. Voor de jeugd en jongeren zijn er een tal van spectaculiare activiteiten bv. een klimwand gratis te beklimmen. Voor info tel. 522041 De Terp.

 

Sinds de opening van het museum voor historisch brandweermateriaal, wordt voor het eerst in de geschiedenis van het Jan Visser Museum, een thema dag georganiseerd rond dit onderwerp. Op 30 september, van 12.00uur tot 17.00 uur, zijn er spectaculaire demonstraties te zien. De jeugdige bezoekers kunnen zich uitleven in een leuk nieuw spuitspel, e.e.a. georganiseerd door het jeugd brandweerteam van brandweer Helmond.

 

Er zijn demonstraties met historische pompen, en als pronkstuk zal de Adler een door paarden getrokken motorpomp uit 1908, gedemonstreerd worden. Verder kan men zien hoe het brandblussen er aan toe ging voor 1900. Ook de jeugdbrandweer geeft enkele demonstratie`s. Wij verwelkomen U graag op 30 September van 12.00 uur tot 17.00 uur aan de Keizerin Marialaan 5 5702 NR te Helmond.

 

Zangkoor Crescendo uit Mierlo- Hout verzorgt op zondag 30 september een herfstconcert samen met “De Zingende Kempen” uit Turnhout. Het concert vindt plaats in de Geseldonk, aanvang 12 00 uur en de entree is gratis.

 

OBS ’t Hout organiseert dodehoekspiegelactie op 27 september

OBS ’t Hout, school met het Brabants Verkeerveiligheidslabel (BVL), heeft een werkgroep verkeersveiligheid die door het jaar heen verkeersveiligheid onder de aandacht brengt. Deze werkgroep heeft het initiatief genomen om een lesochtend dodehoekspiegel voor de groepen 7 en 8 te organiseren. De leerlingen krijgen een boekje van Paul van Loon hierover, ‘Ontsnapt uit de dode hoek’, met achterin praktische tips. De leerlingen bekijken en bespreken vervolgens op 27 september de video ‘Veilig op weg’ in de klas. Bovendien is de heer William van Lieshout uit Mierlo-Hout, bus- en vrachtwageninstructeur, bereid gevonden om met de vrachtwagen op het parkeerterrein naast de school de leerlingen te laten zien waar de gevaren zitten. Iedereen – ook ouders – die meer wil weten over de gevaren van de dode hoek en voor tips, zie www.dodehoek.nl en www.veilig-op-weg.nl.

 

27 en 28 september

Brabonts Bont met “Helmond, ook als je echt wilt”, regie: Lavínia Germano en

“Veulen ongelikt”, regie: Harold Schraven 20.30 uur, € 10,00; CKV, CJP en vrijwilligerskaartbezitters € 8,00 Twee korte toneelstukken met een heel eigen, lokaal karakter. reserveren op Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of  telefonisch: 0492-475255. Voor meer informatie kijk op www.annatheater.nl

Öp vrijdag 28 september vindt in speeltuin "Helmond-West" de traditionele lichtjesavond plaats. De speeltuin is dan verlicht met talloze lampjes. De clowns Arie en Lolly Ballon zullen aanwezig zijn om de kinderen te vermaken.Terwijl kinderen spelen kunnen ouders natuurlijk iets drinken in onze kantine of op het terras.De speeltuin is geopend tot 21.00 uur. Toegang is gratis.

De speeltuin ligt aan de Itterestraat in Helmond
Zangvereniging Crescendo geeft een concert op zondag 30 september in zaal "De Geseldonk" (Cederhoutstraat 44) in Helmond samen met het koor "De Zingende Kempen" uit Turnhout. Het concert begint om 12.00 uur en de toegang is gratis.

Op dinsdag 25 september wordt herdacht dat Helmond in september 1944 bevrijd is door de geallieerden. Deze 63e herdenking vindt plaats om 19.30 uur bij de Sint Jozef Gedachteniskapel in het Hortensiapark in Helmond. De plechtigheid wordt o.a. opgeluisterd met zang van het Helmonds Slavisch Koor en een optreden van het Jeugdorkest van het Helmonds Muziek Corps. Twee leerlingen van het ROC Ter Aa zullen een gedicht voordragen. Belangstellenden zijn van harte welkom. De Sint Jozefkapel is speciaal opgericht ter nagedachtenis aan de sinds 1939 door oorlogsgeweld omgekomen Helmonders. De namen van de slachtoffers zijn in glas gegraveerd en in de kapel te zien. Op dinsdag 25 september zal de kapel voor belangstellenden geopend zijn van 18.30 tot 20.30 uur.

 

De Volksuniversiteit Helmond, Dijksestraat 142, Helmond,  organiseert op 25 september om 20.00 uur een lezing met als titel Een beeld van de immense ontwikkelingen in China door de heer Guido van Oss, hoofdredacteur van China nu. Aanmelden op 0492 – 532 729 Kosten :  € 5,-- incl. koffie/thee.      

16 september t/m 31 oktober Jubileumexpositie – exposeren 36 kunstenaars in de galerie en beeldentuin  grafiek, schilderijen, beelden, keramiek en design in glas en hout
Expositie bezoek elke zondag van 16.00 tot 19.00 uur en anders op afspraak. Workshops op speciale data. Info www.galeriedonkersvoort.nl  Tel. 0499-422952

Vrijdag 21 september is er weer een kinderdisco in wijkcentrum de Boerderij, de disco is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar. Op deze avond wordt de muziek weer verzorgd door onze disc-jockey Patrick die de nieuwste hits en grootste gouwe krakers weer voor de jonge bezoekertjes zal draaien. Op deze avond is de entree € 0.50, Ook is er weer snoep en drinken voor de kinderen tegen speciale prijzen. De avond is alcoholvrij voor de kleintjes en de groten. De avond begint om 19.00 uur en eindigt 21.00 uur dus tot ziens op vrijdag 21 september in Wijkcentrum de boerderij. Wijkcentrum de Boerderij is gelegen aan de Harmoniestraat 105 Helmond
( 538295

Ter gelegenheid van het 50 jaar bestaan organiseert jeugdvereniging de  Vonk een receptie op zaterdag 22 september a.s. in buurthuis St.Anna, gelegen aan de  Hoogeindsestraat 24 te Helmond. Belangstellende zijn van harte welkom tussen 17.00 uur en 18.30 uur om  deze vereniging te feliciteren.

Op dinsdag 18 september organiseert wijkvereniging Haverveld, Bloem&Paardenvelden in samenwerking met het beheer van wijkcentrum De Terp, Breitnerlaan 5 Helmond-Noord, een kaartwedstrijd. Er zal worden gerikt en gejokerd voor mooie prijzen. De inschrijving voor deze wedstrijd is tussen 19.00 uur en 19.45 uur. Gratis deelname.

 

Indische dag met tante Lien show In navolging van het succes van vorig jaar organiseert wijkvereniging Haverveld, Bloem- en Paardenvelden wederom in samenwerking met Stichting Pohon Sukun een “Indische Dag “. Het programma bestaat uit twee gedeelten. Het matinee, welke opgeluisterd zal worden met niemand minder dan Wieteke van Dort met de Tante Lien show “ kun je nog zingen, zing dan mee”. Een 2x 45 minuten durend programma met zowel Nederlands als Indische liedjes. De muzikale omlijsting gedurende de gehele dag wordt verzorgd door muzikanten uit eigen streek. Dit alles vindt plaats op zaterdag 13 oktober in het TOV-gebouw, gelegen aan de Azalealaan. Aanvang matinee 15.00 uur, aanvang dansavond 20.00 uur. Voor toegangskaarten in de voorverkoop of meerdere informatie kunt u na 18.00 uur contact opnemen met Chris van Schaik 0651-747371 of Bob de Roo 532474. Bestel tijdig uw kaarten want VOL = VOL.  

 

Op 22 September wordt er door The Bald Eagle Country Dancers een CD Country-avond gehouden in café-zaal 't Tapperijke in Mierlo. Aanvang 20.30 uur de zaal gaat
open om 20.00 uur,  entree  2 euro.

Carat-concerten zondag 23 september 

12.00 – 12.45 uur De Octopusband

De Octopusband uit Beek en Donk bestaat al sinds 1998. De band is begonnen als buurtorkest met het doel gezellig samen muziek te maken. Inmiddels hebben er al verschillende optredens in binnen- en buitenland plaatsgevonden.

13.00 – 13.45 uur DIDOKO ( Dierdonkkoor)

Didoko is een jong koor, opgericht in 2003. Het Dierdonkkoor bestaat uit 35 leden die niet allemaal uit Dierdonk komen. Het koor is opgedeeld in sopranen, mezzo-sopranen en alten en de baspartij wordt verzorgd door de heren.

14.00 – 14.45 uur Politie Muziekvereniging BZO

Dit politiekorps bestaat uit politiemensen uit de regio Brabant Zuid-Oost en krijgt muzikale ondersteuning van enkele musici uit harmonie- en fanfareorkesten uit de regio

 

Gratis toneellessen voor volwassenen

Wilt u weten of toneelspelen iets voor u is? Kom naar de gratis kenningsmakingsles op woensdag 19 september van 20.00 tot 22.00 uur  Lavínia Germano, tel.: 0492-547573,

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken ww.annatheater.nl

 
KBO afdeling Bernadette te Helmond houd iedere vrijdagmiddag een kienbijeenkomst in het
TOV gebouw aan de Azalealaan te Helmond. Aanvang 14.00 uur. Kaarten kosten ? 5,00

U hebt altijd al willen zingen in een koor maar u kunt geen muziek lezen? De meeste koorzangers zijn zo begonnen, maar aldoende leert men. Om u hierbij te helpen, verzorgen wij een koorscholing. Deze scholing staat open voor iedereen en verplicht tot niets en is ook nog gratis. Onder deskundige leiding van onze dirigent en aan de hand van een leerboek wordt in zes lesavonden van drie kwartier de basiskennis van het muziekschrift bijgebracht. De scholing begint op dinsdag 25 september bij Houts Gemengd Koor St. Caecilia om 19.00 uur in zaal "de Geseldonk", Cederhoutstraat 44, Mierlo-Hout Helmond.

U kunt zich aanmelden bij Rinie Meijers, tel. 0492-542147 of per email: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken   "

Helder Helmond organiseert een autovrije zondag met het oranje-fiets-rondje-Helmond. Vroeger fietste je  op koninginnedag met een oranje versierde fiets, en nu dus op de autovrije zondag. Voor iedere (oranje) deelnemer is er een leuke attentie. Zondag 16 september, 11.00 uur vanaf het kasteel. 

Op zaterdag 27 oktober a.s. organiseert Stichting Rock Around Helmond in zaal de Geseldonk een muziekevenement de Sound of the Sixties Hieraan verlenen vier Helmondse bands hun medewerking. Real Cool Cats, Life, Catslappin’Chrissy, The Hunting Strings Aanvang van 20.00 uur tot 01.00 uur. Toegang
€ 5,00 Kaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar bij:Muziekwinkel Ted Willems (Heistraat) Melody Shop (Passage) Zaal Geseldonk

Op zaterdag 29 september wordt een kinderkleding en speelgoedbeurs georganiseerd. Deze beurs vindt plaats in het wijkgebouw De Zonnesteen, Rijnlaan 91 te Brouwhuis. Aanvang 9.30 uur en duurt tot 11.30 uur, de entree is geheel gratis. Het gaat om tweedehands kinderkleding en speelgoed voor zowel baby’s, kleuters als jeugd t/m maat 176. Wilt u kleding en/of speelgoed verkopen dan kunt u een nummer en de bijbehorende instructies ophalen op dinsdag- en/of donderdagavond op18 en 20 september van 20.00 uur tot 21.00 uur in het wijkgebouw De Zonnesteen.

  

In 2008 bestaat CV de Rampetampers 44 jaar. Op 19 januari 2008 wordt dit gevierd met een reünie/feestavond voor alle leden, oud-(jeugd)leden, grootviziers, ere-rampetampers oud-dansmarietjes en oud-kapelleden. Vele adressen zijn bekend, echter er zijn ook verhuizingen geweest die ons niet zijn meegedeeld. Iedereen die tot bovengemelde categorie behoord kan zich (aan)melden voor de reünie via e-mail Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

 

Op zondag 16 september aanvang 14.00 uur, organiseert wijkvereniging Haverveld, Bloem & Paardenvelden in samenwerking met het beheer van wijkcentrum De Terp, Breitnerlaan 5 Helmond-Noord een kienmiddag met mooie prijzen. De kienkaarten kosten € 3,00 voor alle nummers. Iedereen is van harte welkom

Carat-concerten zondag 16 september 

12.00 – 13.00 uur Helmonds Muziek Corps

De twee geledingen van Helmonds Muziek Corps, het Opleidingsorkest onder leiding van Jos de Vos en het Slagwerkensemble onder leiding van Harrie van Otterdijk.

13.15 –14.00 uur Wereldkoor Keskedee

Wereldkoor Keskedee uit Nuenen zingt sinds 1996 wereldmuziek en traditionele muziek uit alle delen van de wereld. De naam van het koor is ontleend aan een vogeltje dat in midden Amerika vrij algemeen is: de Antilliaanse Nachtegaal of Kiskadie.
14.15 – 15.00 uur Cees Aarts

Cees Aarts is een echte Helmonse zanger en entertainer. Ooit begonnen als koorknaap, daarna solist bij de Operette Gezelle van het Land van Cuijk en nu solo op de Carat-concerten.

Zorgt u voor: Een zieke of partner met een beperking, familielid, vriend, kennis of buur? Dan bent u mantelzorger en - eventueel samen met degene voor wie u zorgt – van harte welkom in:  Het Mantelzorg Café. Dinsdag 25 september 2007 19.30 u – 22.00 uur. Lokatie: Bavaria House, Steenweg 19 5707 CD Helmond. Zaal: Brabant Business Lounge

Loop vrij binnen

Sopraan Petra Berger en zangeres Margriet Eshuijs zullen op vrijdag 9 november te gast zijn op het jaarlijkse Grand Gala van Helmonds Muziek Corps. Zoals elk jaar geeft HMC ook dit jaar ruimte aan Helmonds talent: Dit jaar is de keuze gevallen op Lydia Belleman. Ook zal er een optreden worden verzorgd door Eva Wiselius.  De avond staat onder leiding van de vaste dirigent van HMC, Hans Pastoor, en wordt gepresenteerd door Judith Bos. Entreekaarten à 20 Euro zijn vanaf 17 september verkrijgbaar bij het VVV kantoor aan de Markt 33 in Helmond Info: www.helmondsmuziekcorps.nl

Zondag 16 september Accordeontreffen in de Brem, Rijpelplein 1 Accordeonorkest "jan martens", accordeonduo . "Als toen" oberkrainervirtuoos , Willy van Balkom en accordeontrio, "Jan Martens" organisatie : seniorenver. De rijpel toegang gratis aanvang 12.00 uur tot 17.00 uur

Op donderdag 20 september organiseert de Volksuniversiteit Helmond, Dijksestraat 142, een Workshop Adobe Reader. Bijna alle informatie wordt tegenwoordig in PDF aangeleverd. Dit gebeurt met de Adobe Reader. In de workshop wordt u in alle geheimen daarvan ingewijd .  Aanmelden  492 -532729

“Ouderen Actief in de wijk” is een project om mensen te stimuleren om meer te bewegen in groepsverband. In 2006 en 2007 vond dit project al plaats in de wijken. Helmond oost, centrum, noord en . Bewegen met mensen uit eigen wijk. Wijkcentrum de Brem gelegen aan Rijpelplein 1 te Helmond van 10.00 tot 12.00 uur. Cursusduur: vrijdag 5 oktober tot en met vrijdag 21 december 2007. Kosten: € 2,- per week. Interesse? U kunt zich aanmelden tot woensdag 3 oktober 2007 bij de Stichting Welzijn Ouderen Helmond, telefonisch: 54 11 81 of per e-mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Van 23 september tot en met 4 november 2007 zijn in het Gemeentemuseum Helmond op de expositie Propaganda! affiches uit de eigen collectie Mens en Werk te zien. De presentatie in het kasteel omvat een kleine 30 posters, vooral uit de periode 1900 tot 1950.  De internationale beeldende kunstcollectie Mens en Werk laat zien hoe kunstenaars de werkende mens en thema’s die daarmee samenhangen door de eeuwen heen verbeeld hebben.

Zaterdag 15 september  wordt er in de geseldonk te mierlo-hout  een grote Nederlandse artiestenavond georganiseerd met diverse Nederlandse artiesten van radio en tv  o/a nick en simon –john de bever –charlene- wesly-henk damen  en nog diverse regionale artiesten. Kaarten voor deze avond  zijn te  bestellen via www.geseldonk.nl  of aan de zaal in de geseldonk  cederhoutstraat 44  of bij huub verhoof   tel – 0492-535940 of 0645378917.
 

Op 8 en 9 september is het Open Kerkweekend. Een mooie kans om de St. Lambertuskerk (Kerkstraat) of de St. Jozefkerk (Tolpost) te bezoeken. De St. Lambertuskerk is open op zaterdag 8 september van 10.00 tot 16.00 uur én zondag 9 september van 12.00 tot 16.00 uur, de St. Jozefkerk alleen op zaterdag 8 september van 10.00-16.00 uur.  Twee kerken met een rijke geschiedenis en huizen van gebed voor mensen van nu.  Nadere informatie: www.heiligelambertus.nl

 

Stichting Ratana heeft op maandag 17 september: Wim Schol met bloemenseance. Bloem zelf meebrengen!

In café “De Sport”,  Dorpstraat 62,  Stiphout. Aanvang 20.00 uur.  vanaf 16 jaar, entree 5,50 euro 

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken  tel.info : 0492 544 778 of 0492 535 140

Op zondag 16 sept. a.s. 's middags om 2 uur houdt het IVN-Helmond een wandeling in de Warande. De Warande is het voormalige jachtterrein van de kasteelbewoners. Van oorsprong is het een nat loofbos in het dal van de Goorloop. Het is een gebied met een rijke historie en een boeiende natuur. In het kader van de "Groene Maand", een jaarlijks initiatief van diverse natuurorganisaties, waarin overal in het land activiteiten rond eenzelfde thema georganiseerd worden, heeft het IVN-Helmond gekozen voor de Warande. Het thema is "Natuur en Cultuur". De gratis toegankelijke wandeling is ook voor rolstoelgebruikers geschikt. Vertrekpunt : Slagboom restaurant Warande.

 

Op 13 september in de Kamenij Jeroen Boschstraat 19. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis. Deze lezing wordt verzorgt

bij de K.N.N.V. (Koninklijke Nederlandse  Natuurhistorische Vereniging) door natuurfotograaf Ari Martinali. De Mortelen is een natuurgebied dat omsloten wordt door de gemeentes, Boxtel, Oirschot en Best. Via deze presentatie laat Ari U zien, hoe bijzonder dit natuurgebied is. Vogels, insecten, planten en zoogdieren worden digitaal door Ari, in deze lezing getoond en besproken.

 

Open kerkendag St. Luciakerk Mierlo-Hout
Zondag 9 september van 9.30u tot 16.30u.
10.15u Eucharistieviering
11.15u Inzegening Columbarium
11.30u Braderie in de pastorietuin Hoofdstraat 157
11.30u Optreden Mondharmonicaclub
14.00u Optreden Fanfare Unitas
U bent van harte welkom!

Op 13 sept. a.s. verzorgt Henk van Beek namens het IVN-Helmond een lezing over het landgoed Croy. Er wordt onder meer ingegaan op de ontstaansgeschiedenis van het gebied met als rode draad de Goorloop. Op de hoger gelegen dekzandruggen nabij de Goorloop ontstonden de eerste gehuchten zoals Strijp, Kruisschot en Eenselaar. Ook de relatie tussen het kasteel en de Goorloop komt uitvoerig aan bod. Het landgoed zelf omvat zo'n 200 hectare landbouwgrond, een 8-tal (erf)pachtboerderijen en 30 hectare natuur. De lezing wordt gehouden in Residentie de Oranjerie aan de Kanaaldijk, gelegen tussen Raaymakers en Valentijn. Aanbellen in de hal bij de huismeester. De toegang is gratis en de aanvang is 20.00 u.

De jubileumcommissie van karnavalsvereniging de Olietrappers organiseert wekelijks op de zondagmiddag prijskaarten. Men kan er deelnemen aan jokeren, rikken en bij voldoende deelnemers kan er worden getoept. Deze kaartmiddagen worden gehouden in buurthuis St.Anna, gelegen aan de Hoogeindsestraat 24 te Helmond. Aanvang 13:30 uur.

Vrijdag 7 september is er kienen in wijkhuis de Lier aan van Kinsbergenstraat 1 Helmond.

Aanvang 20.00 uur de zaal is vanaf 19.00 uur open. Toegang vanaf 16 jaar. Er zijn mooie prijzen te winnen Carat-concerten zondag 9 september

Caratconcerten zondag 9 september
12.00 – 12.45 uur Musis Sacrum

Musis Sacrum is opgericht als fanfare met 12 leden op 29 juni 1874. In de jaren die daarop volgde is de fanfare uitgebreid met een drumband en een majorettenkorps
13.00 – 13.45 uur Beek en Donks gemengd koor

Het Beek en Donks Gemengd Koor is opgericht in 1950. Dirigent Jacques Merkx en pianiste Jeanette Seijkens begeleiden de 82 leden van het koor. Het repertoire van het koor is zeer uitgebreid en bestaat uit zowel klassieke als populaire werken, zowel geestelijke als profane muziek.

14.00 – 14.45 uur Slagwerkgroep Drums & Roses

Drums & Roses slaat op alles. Van de originele snaredrum, de Afrikaanse djembé en zelfs huis, tuin en keuken materialen, zoals kliko’s, lepels en olievaten. Deze drumsessie mag u beslist niet missen.

In gemeenschapshuis de Dreef te Aarle-Rixtel wordt er zondag 16 september van 9.00 tot 16.00 uur een vlooienmarkt gehouden. Deze vlooienmarkt wordt georganiseerd door de stichting Aarle-Rixtel in samenwerking en ten bate van de EHBO, volleybalvereniging Cialfo, badmintonclub de Ganzeveer en de veteranen van ASV, allen uit Aarle-Rixtel. Op deze markten kunt u een kraam of grondplaats huren voor de verkoop van tweede hands goederen. Bezoekers kunnen snuffelen naar snuisterijen, huisraad, boeken, elektrische apparaten, huishoudelijke apparaten, kleding, cd’s, platen, speelgoed, kerstspullen, te veel om op te noemen. Wie nu eens eindelijk de zolder op wil ruimen of van spullen af wil komen, die eigelijk zonde zijn om weg te gooien, kan nu terecht op de gezellige vlooienmarkt in Aarle-Rixtel, waar men ook kan genieten van een kopje koffie, drankje of hapje. Voor informatie/boekingen kijk op www.stichtingaarle.nl of bel 06-20888818'

19 september begint er een nieuwe bloemschikcursus voor beginners en gevorderden op de woensdagavond. De cursus bestaat uit 10 lessen om de 14 dagen van 20.00 - 22.00. kosten € 40,00 exclusief materiaal, wel inbegrepen 1 kop koffie of thee.U kunt zich opgeven tot 5 september met gelijktijdige betaling van de kosten in wijkhuis de Lier van Kinsbergenstraat 1 in Helmond.
Woensdag 5 septemberis er een informatieavond waarop u tips en uitleg krijgt.

Vrijdag 14 september is er 'n eendaagse workshop "Kaarten maken" van 10.00- 16.00 uur. Hier maakt u een kaart met Iris vouwen en een kaart die uitspringt.Kosten voor deze workshop zijn € 12,50 inclusief al het materiaal en koffie en thee en een complete lunch. U kunt zich opgeven tot 10 september met gelijktijdige betaling van de kostenaan de bar in wijkhuis de Lier van Kinsbergenstraat 1 Helmond.

Het Kasteel van Helmond is tijdens de jaarlijkse Open Monumentendagen op zaterdag 8 en zondag 9 september aanstaande gratis te bezoeken. Ook het Gemeentemuseum, gevestigd in het kasteel en de Boscotondohal, is gratis toegankelijk. Het kasteel en de Boscotondohal zijn beide dagen tussen 13.00 en 17.00 uur gratis open. Het kasteel, een vierkante waterburcht uit ca. 1350, stelt op deze dagen de anders gesloten bel-étage open. Hier zijn de voormalige raadzaal en de trouwzalen te zien. Op het binnenplein van het kasteel kunnen de kinderen zich vermaken met middeleeuwse spelen zoals stelten, hoepels, kegels en stokpaardjes. In de kelders kunnen kinderen een speurtocht maken die hen spelenderwijs van alles leert over de geschiedenis van Helmond. Daarnaast zijn in het kasteel de vaste opstellingen Stadshistorie en Mens en Werk te bezichtigen. In de Boscotondohal kunnen bezoekers naar de tentoonstelling Crème de la Crème. In Crème de la Crème zijn zowel recente aankopen als oudere werken uit de hedendaagse collectie van het museum te zien: schilderijen, tekeningen, video, dvd, animatie, film, fotografie, beelden en installaties.

Woensdag 5 september houdt de heer Leon van Meijel in het Anna-theater aan de Floreffestraat een presentatie over de zogenaamde wederopbouw-architectuur (1940 – 1965) in Helmond. Begin dit jaar heeft de heer van Meijel in opdracht van de gemeente Helmond een inventarisatie gemaakt van de Helmondse Wederopbouw-architectuur. Daarnaast zullen er ook 2 korte historische filmpjes. De avond is onderdeel van de jaarlijkse landelijke Open Monumentendag die dit jaar als landelijk thema ‘Moderne Monumenten’ heeft. Aanvang 20.15 uur. Kaarten voor deze avond zijn vanaf donderdag 30 augustus GRATIS af te halen bij de ANWB/VVV aan de Markt 33 te Helmond.

De vroegere Ivo-mavo Sint Joseph gaat een grote reünie organiseren. Die zal plaatsvinden op zaterdag 3 november a.s. in het schoolgebouw aan de Hurksestraat in Helmond, van 15.00 tot 21.00 uur. De Sint Joep is inmiddels gefuseerd met het Dr.-Knippenbergcollege. In 2006 zijn de laatste leerlingen geslaagd die aangemeld waren op de vroegere St.-Josephmavo. Tussen 1946 en 2006 moeten er ruim 5000 leerlingen op deze school hebben gezeten. Oud-leerlingen kunnen zich voor de reünie aanmelden op de website www.drknippenbergcollege.nl . Aanmelden telefoon 0492-522577.

Om de deskundigheid van mantelzorgers en vrijwilligers in de thuiszorg te vergroten worden door het Coördinatiepunt Vrijwillige Thuiszorg regio Helmond dit najaar weer een groot aantal interessante cursussen en thema-avonden georganiseerd. Heeft u interesse en/of wilt u het cursusboekje bestellen, neem dan contact op met het Coördinatiepunt Vrijwillige Thuiszorg: 0492-554586

Tot 8 oktober is er een overzichtstentoonstelling te zien over (de geschiedenis van) het potlood, al 15 jaar een hobby ("zeg maar passie") van geboren (1952) en getogen Helmonder Paul Dirks, in het gewone leven leraar ckv en daarnaast kunstschilder met een atelier op de Beverstraat in Helmond (zie www.pauldirks.nl).

Wijkcentrum De Brem bestaat 25 jaar. Op 1 september organiseert SWH een informatiemarkt van verenigingen rondom het wijkcentrum. Ook aan de kleine wijkbewoners is gedacht. O.a. een draaimolen, een klimwand, een ballonnenwedstrijd zijn aanwezig. De opening is van 12.00 tot 17.00 uur. Om 15.30 uur zal het vernieuwde jongerencentrum worden geopend door Wethouder J. Boetzkes. U kunt ons wijkcentrum vinden aan het Rijpelplein 1 in Helmond

Kinderen maken gebedje. Op 8 en 9 september is het Open Kerkweekend. In de St. Lambertuskerk (Kerkstraat) is er een speciale kinderactiviteit. Kinderen kunnen meedoen met ‘Lijntje naar God’. Zij schrijven hun eigen gebedje op en dat krijgt een speciaal plaatsje aan een ‘touw naar boven’, het lijntje naar God. Voor ieder kind is er een bijzonder cadeautje, klein maar mooi (op=op). Voor meer info: www.heiligelambertus.nl

Yvonne Mous, geboren in 1959 in Helmond, exposeert haar fractals, meetkundig figuren die op elke schaal onregelmatig zijn, in bibliotheek aan de Markt in Helmond. Fractals, soms ook fractalen genoemd, zijn abstracte beelden, gebaseerd op wiskundige formules, waar meestal een bepaalde herhaling in te zien is. Deze, vaak kleurrijke, beelden worden met behulp van de computer gemaakt. Yvonne heeft zich de kunst van het fractals maken zelf geleerd. De expositie is te bezichtigen van 27 augustus tot 8 oktober tijdens de openingsuren van de bibliotheek. (zie www.bibliotheekhelmondpeel.nl)


Carat-concerten zondag 2 september

12.00 – 12.45 uur T’n Blakke Jazzy Band

De 9 koppige formatie uit De Mortel maakt swing- en bluesmuziek. Ze combineren oude jazz met onder andere Fats Domingo. De band bestaat volgend jaar al 25 jaar en heeft al die jaren optredens verzorgd in de regio maar ook daarbuiten. Ze zullen zorgen voor een swingend begin van deze muzikale dag.

13.00 – 13.45 uur Muziekgroep Imémato

Muziekgroep Imémato uit Boekel is ontstaan uit het jongerenkoor dat de plaatselijke missen opluisterde. Het koor bestaat ui 60 leden en zingt nu voornamelijk (pop) muziek. De muziekgroep wordt deze zondag begeleid door een comboformatie. Onder leiding van Petra van de Biggelaar spelen ze deze zondag onder andere de volgende nummers: Conquest of paradise, Love changes everything, De zee en natuurlijk Imémato.

14.00 – 14.45 uur De Parkblaozers

De Parkblaozers zijn in 1982 opgericht door enkele ervaren muzikanten en goedwillende amateurs. Nu telt de kapel 27 muzikale leden. Oorspronkelijk speelde de kapel alleen carnavals muziek, maar het huidige repertoire is heel divers en bestaat onder andere uit: Zuid- Amerikaanse muziek, dixieland, Spaans, Oostenrijks en Nederlands. De kapel speelt voornamelijk op braderieën, receptie en andere feestelijkheden, maar deze zondag zijn de afsluiters van de Carat-concerten.

Op zondag 2 september organiseert wijkvereniging Haverveld, Bloem & Paardenvelden een mooie gezinsfietstocht van ca. 30 km rondom Helmond. De fietstocht vertrekt om 10.45 uur vanuit kinderboerderij De Veldhoeve, Breitnerlaan 19 Helmond- Noord. Onderweg wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje, De deelname is gratis, inschrijven tot donderdag 31 augustus. Telefonisch aanmelden na 18.00 uur bij: Paul Gruijters tel. 0492-544557 en Huub van Lieshout tel. 0492-536286.

Voor kinderen die op de basisschool zitten heeft Kunstkwartier een speciaal aanbod. Een aantal cursussen die zeer interessant zijn, zijn de oriëntatieklassen muziek. Bij dans kunnen kinderen zich uitleven bij kleuter- en kinderdans, combidans, buikdans, streetdance, jazzdans, hiphop, klassiek ballet. De theaterafdeling heeft een kennismakingsklas Toneel op woensdag en zaterdag. Creatieve kinderen kunnen hun hart ophalen in het kinderatelier en het jeugdatelier tekenen, schilderen en keramiek. Voor meer informatie kijk op
www.kunst-kwartier.nl of vraag de programmagids aan: 0492-542445

Zaterdag 8 september is er weer een dansavond in wijkcentrum de Boerderij. De entree is ? 1,20 . De muziek op deze avond wordt verzorgd door DJ. Barend, en live muziek van Corry de Bruijn. Zij zullen de muziek laten klinken van 20.30 tot 01.00 uur. De avond is bedoeld voor alle volwassenen dus zowel alleenstaanden als paren. De zaal is open om 20.00 uur. Wijkcentrum de Boerderij is gelegen aan de Harmoniestraat 105 Helmond.

Vanaf september houdt Ambianz een heuse talentenjacht voor DJ's genaamd DJ TALENT 2007! Meld je aan! Ze zijn op zoek naar nieuw aanstormend DJ talent in de categorie 'feest/dance/commercieel'. De uiteindelijke hoofdprijs is ie eigen Single-Cd uitbrengen! Wie wil dat nou niet?! Dat is toch de droom van iedere beginnende artiest of DJ. Minimale leeftijd deelname: 16 jaar. Voor meer informatie en/of inschrijvingen: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken Check ook www.ambianz.nl

Op zaterdag 29 september kunt u in en om winkelcentrum De Bus van 12.00 t/m 17.00 uur onze wijkmanifestatie bezoeken. Er is een vol podiumprogramma met optredens van lokale artiesten. Voor de jeugd en jongeren zijn er een tal van spectaculiare activiteiten bv. een klimwand gratis te beklimmen. Voor info tel. 522041 De Terp.

Om de deskundigheid van mantelzorgers en vrijwilligers in de thuiszorg te vergroten worden door het Coördinatiepunt Vrijwillige Thuiszorg regio Helmond jaarlijks een groot aantal cursussen en thema-avonden georganiseerd. Ook voor het najaar 2007 is weer een interessant cursus en thema-aanbod samengesteld. De eerste cursussen starten eind september. Heeft u interesse en/of wilt u het cursusboekje bestellen, neem dan contact op met het Coördinatiepunt Vrijwillige Thuiszorg: 0492-554586.

Vrijwilligers die gezinnen met jonge kinderen een steuntje in de rug willen bieden. Heeft u: ervaring met de opvoeding van kinderen? één ochtend/middag per week tijd? een luisterend oor, belangstelling voor anderen? HOME-START biedt u:voorbereidende cursus (medio september as.) begeleiding contact met andere vrijwilligers, gezelligheid vrijwilliger worden van Humanitas, verzekeringen en tijdschrift.Word jij onze nieuwe collega-vrijwilliger? Bel, mail naar: Humanitas Home-Start Helmond Azalealaan 2 5701 CM Helmond Tel: 0492-537323 (ma-do) / b.g.g. 06-51263636 Email: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken Kijk ook op: www.home-start.nl

Op 18 september a.s. start EHBO-vereniging Helmond een opleidingscursus voor het diploma EERSTE HULP. U kunt zich hiervoor aanmelden. Ook voor vervolglessen en of een opleidingscursus voor BLS/AED kunt u zich aanmelden. De lessen worden gegeven in Praktijkschool Helmond aan de Gen. Snijdersstraat. U vindt informatie op de webpagina: www.ehbo-helmond.nl

Op 15 en 16 september vindt de postzegeltentoonstelling Pro-Phil 2007 plaats, i.s.m. het Industrieel Erfgoed. Er is een herinneringsenveloppe die bezoekers zelf mogen drukken, die wordt voorzien van een speciale Helmondse postzegel en een bijzondere afstempeling. Er is dagelijks een veiling en er zijn handelaren aanwezig. Openingstijden: 15/9 van elf tot vijf uur en op 16/9 van tien tot vier uur. De toegang is gratis.

Helmond Noord Wijkmanifestatie.

Stichting Ratana heeft op donderdag 6 september: Carla Ling met waarnemingen via foto’s en voorwerpen.

in "De Kamenij" , Jeroen Boschstraat 19, 5702 XP Helmond.aanvang 20.00 uur. vanaf 16 jaar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken tel.info : 0492 544 778 of 0492 535 140

Op woensdag 5 September vindt in wijkhuis "De Lier" aan de Van Kinsbergenstraat 1 in Helmond van 18.30 tot 20.30 uur een kinderkleding- (zomerkleding) en speelgoedbeurs plaats. Entree € 0.50. Voor aanmelding of informatie Tel. 0492-527304.

Zin in 'n mini Night of the Proms met Rock, Pop en Opera?
Kom dan op 2 september naar De Bank, De Kapper en Franske op de Havenweg in Helmond. Aanvang 16.00 uur

Zondag 2 sept. a.s. 's middags om 2 uur houdt het IVN-Helmond een fietstocht in gebieden waar het IVN ook natuurwandelingen organiseert. Deze fietstocht is een activiteit in het kader van de Groene Maand met als thema "natuur en cultuur". De gebieden die we bezoeken zijn: Kasteeltuin, Warande, Eenselaar en Stiphoutse bossen met aansluitend een wandeling rond het Kamerven.

Verzamelplaats: Plein Kasteel-Helmond

Zondag 2 september om 2 uur houdt het IVN-Helmond een fietstocht in gebieden waar het IVN ook natuurwandelingen organiseert. Deze fietstocht is een activiteit in het kader van de Groene Maand met als thema "natuur en cultuur". De gebieden die we bezoeken zijn: Kasteeltuin, Warande, Eenselaar en Stiphoutse bossen met aansluitend een wandeling rond het Kamerven.

Verzamelplaats: Plein Kasteel-Helmond

 
< Vorige   Volgende >