Alles over Helmond Brouwhuis Rijpelberg Stiphout Brandevoort Mierlo-Hout en Dierdonk

U bent hier: Index arrow Nieuws
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Zitten in het Warandepark

In mei komen er extra banken in het wandelpark. Tevens worden slechte paden opgeknapt en rolstoelvriendelijk gemaakt. Deze paden worden voorzien van een halfverharde laag vergelijkbaar met de paden in het kasteelpark. Ook krijgen de aanwezige sloten een afrijdbeveiliging in de vorm van op de grond liggende balken. Het uiteindelijke resultaat is een beter toegankelijk stadwandelpark voor alle recreanten.

Minder valideroute
De werkzaamheden vormen de voorbode van een mindervalide route door stadspark Warande. De nieuwe route is tot stand gekomen dankzij een samenwerking van de gemeente Helmond, het Gehandicaptenoverleg Helmond en de Seniorenraad. Bosgroep Zuid Nederland, dat veel ervaring met het beheer van recreatieve gebieden heeft, begeleidt het hele aanpassingstraject.

Verdeling zitbanken
Naast herstel van de paden worden ook de zitbanken aangepakt. Er komt een betere verdeling; vooral naast de rolstoelvriendelijke paden komen meer zitbanken. Daarnaast worden alle zitbanken op een goede hoogte geplaatst en slechte zitbanken vervangen.

Overlast
Enige overlast in het park door de werkzaamheden valt niet te voorkomen. Zo worden paden tijdelijk afgesloten en zijn er machines actief.

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 71 van 210